Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Västerbotten syns i Almedalen

Det drar ihop sig till Almedalsveckan på Gotland och som du kanske sett så är jag en av bloggarna som kommer att rapportera från seminarier, frukostmöten och debatter med början från söndag 1 juli. Förutom jag är det Lotten Lindström från Storuman som åker ner på uppdrag av Region Västerbotten och Västerbottens Kuriren.

Över 1 700 seminarier finns anmälda så här gäller det att välja klokt ur den digra listan. För min del håller jag självfallet ett särskilt öga på Västerbottens deltagande i Almedalen och hur länet kan marknadsföra sig under dagarna och bygga viktiga nätverk. Bland så många seminarier är det naturligtvis en tuff uppgift att sticka ut och synas i mängden och det ska bli intressant att följa Västerbottens satsning för att nå ut. Vi har ju annars goda exempel från Västerbottensdagarna som håll på Hotell Grand i Stockholm under januari och februari sedan 20 år tillbaka. Det är mycket viktiga träffpunkter för länet och kanske kan Almedalen vara en motsvarighet för sommaren.

Umeå som Europas kulturhuvustad finns på programmet liksom seminarium om kulturella och kreativa näringar. Transportfrågor i norr, jämställdhet, vård på distans och varumärket Västerbotten är andra ämnen i kalendern.
Här finns mer av Västerbottenskopplade seminarier.

Förutom Västerbottensinslagen kommer jag också att hålla koll på arrangemang som speglar hur it förändrar vårt samhälle och vår vardag. Det är ju ett av mina specialuppdrag under årets övriga dagar på Infotech Umeå.

Läs mer om Lotten och jag och våra bloggar från Almedalen.
 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.