Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Almedalen är twitterland

Almedalen är Twitterland. Flödet på Twitter från de som deltar under politikerveckan är mycket stort och närmast en omöjlighet att kunna följa. Med Twitters begränsning om 140 tecken gäller det att vara snabb och koncis i sitt rapporterande. Det långrandiga går bort, det slagfärdiga premieras.
   
En av de som når ut via Twitter är komikern Jonas Gardell. Han tar i ett inlägg chansen att protestera mot Sverigedemokratens Jimmie Åkesson med inlägget ”Hej Jimmie Åkesson, tänkte presentera mig. Det är jag som är INGEN! #almedalen”, som en kommentar till att Åkesson hävdar att Sverige idag är ett heterosexuellt land.

Den sista hashtaggen i Gardells inlägg, #almedalen, hjälper andra att hitta fram till just det inlägget eftersom man på Twitter kan välja att följa specifika hashtaggar.

Just denna vecka är #almedalen en av de populäraste eftersom många av de närmare 18 000 deltagarna är mycket vana vid att använda sociala medier och twitter.

På Twitter finns också västerbottningar på plats i Almedalen. En av dem är forskaren Elza Dunkels som medverkar i ett seminarium om socialtjänstens möjligheter att stötta unga på nätet. Hon skriver inför panelsamtalet ”Hoppas på mycket folk på seminarium/paneldebatt om sociala medier och socialtjänsten om en timme i #almedalen bit.ly/KNkFxc”.


Ingrid Lindelöw Berntson går twitterkurs i Almedalen hos Ingela Hjulfors Berg från Region Västerbotten.

En annan västerbottning på plats som gärna twittrar är Ingela Hjulfors Berg, kommunikatör på Regin Västerbotten. Hon syns under twitternamnet @kesomackan men står också bakom många av tweetsen (som ett twitterinlägg kallas) som Region Västerbotten lägger upp under @RegionVbtn.
 
För den som följer Region Västerbottens twitterflöde kan få en välkomsthälsning till Västerbottens ambassad i Almedalen ”Välkommen till Novgorogränd! Mittemot Burmiester! #vbtn2012”.

Eller varför inte en kommentar om kvinnors företagande ”Kvinnor får smulorna av länets företagsfinansiering tinyurl.com/7fszdlo”

För att hjälpa de som vill ha mer koll på läget på Twitter håller Ingela Hjulfors Berg ett en workshop under måndagen i de lokaler som Region Västerbotten hyrt in sig i. Viktigt, eftersom det kan verka förvirrande med snabba inläggen.

En av de som är med för att lära mer är Ingrid Lindelöw Berntson, som jobbar som coch och företagande.

– Jag började twittra utan att egentligen kunna och nu vill jag ge det en chans, berättar hon.

Vem ska då läsa Ingrids twittrande? Ja, får hon själv välja så vill hon gärna att de som arbetar med kvinnligt företagande följer henne. Så för att de och andra ska få ett bra twittrande från Ingrid går hon nu en snabbkurs när hon är med i Almedalen.

Men på Twitter märks det också att den som inte är i Almedalen kan uppfatta det intensiva Twitterflödet som lite väl övermäktigt. @hanna_broberg suckar: ” Orkar nog inte twittra den här veckan. Är inte i #Almedalen och ger upp tanken på att hänga med.”

Men gör som Ingrid Lindelöw Berntson, ge inte upp, förutom henne kan du ju också följa mig på @mikael108.
 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.