Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Datatjejer lockar med rikskonferens

Unga tjejer som siktar på jobb inom it-branschen kommer att bjuda in till rikskonferensen Datatjej 2013 på Umeå universitet i februari 2013.

Det kan bli ett viktigt och mycket bra initativ för unga kvinnor som pluggar data att peppa varandra, ta del av inspirerande föreläsningar och träffa it-företag som kan bli deras kommande arbetsgivare.

Men datatjejerna ser inte bara till sitt eget. För att locka fler unga kvinnor att söka till datautbildningar bjuds också tjejer från gymnasieskolor in under en av dagarna för att inspireras att söka någon datautbildning vid universitetet.

Det är 16:e gången som konferensen arrangeras av föreningen Datatjej och nästa år är det alltså Umeås tur att bjuda in tjejer från landets datautbildningar. Ett 100-tal tjejer väntas till Umeå och det verkar som att många företag redan är mycket intresserade av att medverka under konferensen, inte minst eftersom de gärna vill se fler kvinnor som medarbetare.

Det är bara att önska lycka till och se fram mot vad Umeåtjejerna i projektgruppen för konferensen kommer att genomföra ett lyckat arrangemang.
 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.