Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Bygger Lego i datorn

När jag var liten hade jag alla mina Legobitar i en jättekartong som jag byggde allsköns skapelser av. Men idag går det också att bygga med Lego direkt i datorn och det är företaget North Kingdom från Skellefteå som gjort det möjligt i ett samarbete med Lego och Google.

Med en ny teknik som kallas för WebGL visar utvecklarna hos North Kingdom att vi kan vänta oss stora förändringar av de kommande årens internet. Det kommer att bli mer interaktivt vilket gör att du kan styra mer av vad som händer i din webbläsare.

Det senaste exemplet från North Kingdom är projektet Build som går ut på att med virtuella Legobitar bygga hus och byggnader som du sedan kan publicera på Google Maps  som om det var ett riktigt hus. När jag byggde hemma i mitt pojkrum var det oftast bara jag och kanske någon kompis som fick se vad jag gjort. Men när de virtuella legobyggnaderna nu kan publiceras via Google Maps kan vem som helst i hela världen med en internetuppkoppling se vad jag gjort.

Tekniken går att testa redan nu och i filmerna nedan kan du se hur man gör. Att Skellefteå på detta sätt kan leda utvecklingen av framtidens internet är helt enkelt strålande.
 
North Kingdom visar att det går att bygga företag i Västerbotten som tillhör världsklassen i digital utveckling. I juli utnämndes också projektet till Månadens sajt av internationella juryn i AWWWARDS för sitt spännande samarbete med Lego och Google.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.