Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

De vänder hem till Umeå

Kul att se hur fler vänder hem till Umeå för att jobba inom den växande it-branschen. I Affärsliv, bilagan till dagens Västerbottens Kuriren, intervjuas Malin Pihl, Christina Skaskiw och Klaas Tojkander om varför de valt att lämna de större städerna söderut för att istället söka jobb i Umeå.

Bättre jobbmöjligheter och "kortare restid mellan hem, arbete och stall", är några av deras argument. Nu vill Umeå kommun, Umeå universitet och it-företagen i Umeå bygga vidare på trenden att vända hem och redan har man arrangerat två hemvändarträffar i Stockholm, berättar Anna Olofsson, marknadschef på Umeå kommun.

Strålande och lovande. It-företagen i regionen har stora behov av medarbetare så kan man få många fler att göra som Malin, Christina och Klaas kan it-branschen här i norr få ännu större möjligheter att växa.

InfoTech Umeå finns lite mer om artikeln i VKs Affärsliv.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.