Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Blir läsplattan min död?

Mitt läsande blir allt mer digitalt. Det traditionella boksideprasslandet håller på att ersättas av ett stilla svepande med fingertoppen över läsplattans upplysta skärm. Det är så jag bläddrar idag. En lätt touch mot glasskivan och en ny sida i boken bläddras fram. 

Jag upptäcker därmed att jag måste ändra i min biografi i spalten till vänster här på bloggen. Tidigare har det stått där: ”På nattduksbordet: tre ljus, tre foton och en bok”. Från nu har jag ändrat till ”På nattduksbordet: tre ljus, tre foton och en läsplatta”.

Innebär detta ett haveri för mitt läsande? Jag hoppas inte det. När jag tittar i läsplattans bibliotek (ja, det heter så där jag har mina digitala böcker) så ser jag titlar som Bröderna Karamazov, Voltaires Candide och Vredens druvor av John Steinbeck. Men där finns också Nalle Puh och *rodnar* nya bästsäljaren Femtio nyanser av honom. Tror att jag snart kommer att fylla på med Jonas Gardells senaste Torka aldrig tårar utan handskar.

Så vad säger du? Har jag slagit in på fel väg? Blir läsplattan döden för mitt läsande? Ge mig ditt råd, min vän. Ska jag släcka den digitala plattan och gå tillbaka till boken av papper?


 

Etiketter: ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.