Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Världsklass på Designhögskolan

Designhögskolan i Umeå når ännu en framgång i och med att man av Red dot institute valts ut som bästa designutbildning i Europa och Nord- och Sydamerika. Den prestigefyllda rankingen lyfter fram institutioner i frontlinjen och bygger på antalet vunna designpriser de senaste fem åren, meddelar Umeå universitet i ett pressmeddelande. Red dot är en av de äldsta och mest prestigefyllda designprisorganisationerna i världen, så Umeå och Västerbotten har verkligen anledning att vara stolta över att en sådan framgångsrik utbildning finns här.

”Vi är glada och också ödmjuka inför det faktum att vi lyckats gå om några av världens mest prestigefyllda designskolor, bland andra Art Center College of Design i Pasadena, Los Angeles, som kom på tredje plats, och The Royal College of Art i London, som kom på femte plats”, säger Anna Valtonen.

En mängd fascinerande studentarbeten ligger som grund för utmärkelsen. Ett av dem syns i filmen nedan, en slags kudde som kan användas vid hjärtmassage och som med LED-lampor ger tydlig signal om hur hårt och med vilken rytm man ska ge massagen. Den som känner till Umeås nya konstnärliga campus, där Designhögskolan har sina lokaler, kommer också att känna igen miljön som filmen är inspelad i.
 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.