Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Klimatvarningar på Twitter

Visst har vi i Sverige haft oväder som Gudrun och andra stormar och för de som drabbas har det varit tufft. Men det är inte ofta som vi ställer in konferenser på grund av vädrets makter. Denna vecka är detta dock fallet för USAs kuststäder.

Själv tänkte jag här hemifrån Sverige via Twitter och sociala medier följa diskussionerna på konferensen MediaNext om hur digitala medier, mobiler och surfplattor påverkar tidningar och dagspress. Konferensen skulle ha börjat idag måndag i New York men konferensens hemsida ropar ut “Due to Weather Threat — Event Postponed until January 8 – 10”. Konferensen skjuts alltså upp till januari 2013.

Det är orkanen Sandy som ställer till det och eftersom ett stort antal flyg till och från New York ställs in, tunnelbanan slutar gå och allvarliga varningar sänds ut till befolkningen så går det inte att arrangera en konferensen under sådana omständigheter.

Här hemma i Umeå visar min termometer minus 14 idag. Kallt för att vara oktober men trots allt är detta en del av världen där vi är lyckligt förskonade från de stora ovädren. Men framöver kan också vår tid komma med hotande klimatförändringar och alt fler börjar lyssna till varningar och söka mer information om vad som är på gång.

Den som redan nu vill ta del av hur folk tänker kring detta är sociala medier som exempelvis Twitter intressant att följa. Genom att följa hashtaggen #klimat så ser du löpande vad människor skriver om allt från potatisskörd till vad meterologer på tv ska rapportera om eller hur man handlar miljösmart till helgen.

Twitter knyter på detta sätt samman människor och jag kan följa svenskar som skriver om klimat eller internationella gäster på en konferens i New York. Fast inte just idag när Sandy stormar in öve USAs östkust.

Nedan några exempel på Twitterinlägg om #klimat

 
 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.