Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Först mobilen, sedan morgonkissa

När Dagens Industri delar ut priset till årets snabbast växande företag i tävlingen Gasellen säger Googles Sverigechef att 50 procent av svenskarna går ut på internet via sin smartphone innan de gått upp ur sängen på morgonen (enligt Dagens Nyheters ledarskribent Peter Wolodarski).

Det måste ju även betyda att hälften av svenskarna kollar sin smartphone innan de morgonkissar.

Kan det stämma? Nja, en bekräftelse är inte helt lätt att hitta på nätet men enligt  market.se anger Ericsson att 35 procent använder sin smarta telefon i sängen innan de kliver upp. (UPPDATERAT: Notera att den siffran är från 2011)

Annan statistik från Telia hävdar att 62 procent av alla boende i Sverige har en smartphone (november 2012). Det innebär att omkring hälften av smartphone-ägarna kastar sig över sin telefon innan de masar sig ur sängen mot toaletten. 

Hur det nu än är med siffrorna fram och åter och vad som är exakt rätt procentsats så står det klart att våra vänor håller på att förändras. På många olika sätt. Min egen fundering går då till de industrier som en gång i tiden tillverkade klockradioapparater. Dog de dinosauridöden? Kan klockradion överleva när smarta telefonen med sin väckningsfunktion till och med går före dagens första tvingande toabesök?

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.