Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Surfa på toaletten

När it-debattören Emanuel Karlsten i en text klev ut ur toaletten och bekände att han surfar på nätet via sin smarta telefon när han gör sina toabesök väcktes en störtflod av igenkännande kommentarer. Många ville berätta om också deras besök på toaletten förändrats sedan smartphones, de nya smarta telefonerna, kommit in i vardagslivet.

Nu kommer också siffrorna som visar på det förändrade beteendet och det är främst de unga som visar upp de nya vanorna. Det är i rapporten The Social Media Report 2012 från företaget Nielsen som statistiken om surfande på toa slås upp. Var tredje (32 %) i åldern 18 – 24 år säger i undersökningen att de använder sin smarta telefon på toa.


Ur Nielsen The Social Media Report 2012


Däremot avslöjar inte rapporten från Nielsen om vilka sidor toalettbesökarna surfar på eller vem man sms:ar till under toabesöket.

Så det får väl jag då kanske bidra med eftersom även jag får erkänna att jag drabbats av de nya vanorna. Ja, faktiskt har jag i över ett år varit toasurfare. Redan i april 2011 skrev jag om mitt nya tv-tittande på toa. Läs, begrunda och fundera över om det är så nyttigt, egentligen, detta att också avskildheten på toa numera bytts ut mot det ständiga surfandet och internetlivet.

I sängen och på toa, överallt har jag med mig min nya tv som också är en läsplatta.
 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.