Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Följ TEDxUmeå idag på webben

Idag torsdag går startskottet för TEDxUmeå. Högklassiga föreläsare och en inspirerande mötesplats för idéer lovar arrangörerna inför arrangemanget på Designhögskolan i Umeå.

Sedan 1984 har TED-föreläsningar trollbundit med idéer kring vetenskap, kultur och livssfrågor. I och med internet har dessa föreläsningar fått en stor och mycket uppskattad spridning och man räknar med att TED-föreläsningarna setts över en miljard gånger via nätet.

Med konceptet TEDx sprider man idag föreläsningar också lokalt över hela världen. Så idag torsdag 17 januari 2013 är det Umeå som står på tur då TEDxUmeå går av stapeln med ett tjugotal föreläsare.

– Genom att arrangera ett första TEDx-event i Umeå vill vi sätta fokus på ”ideas worth spreading”, har Mikael Nygren på Ledarskapscentrum förklarat i en intervju. Ledarskapscentrum är en av arrangörerna tillsammans med Dohi Sweden, Balticgruppen, Region Västerbotten, Umeå kommun och Umeå universitet.

TEDxUmeå anordnas i Aulan på Designhögskolan med sittplats för omkring 100 deltagare. Men eftersom arrangörerna väntar ett långt större intresse än så kommer föreläsningarna också att sändas live till ett antal lokaler runt om i staden som Arkitekthögskolan, Umeå universitet och Stadsbiblioteket. Dessutom kommer föreläsningarna att kunna följas via internet på www.tedxumea.com/video.html.

Ett gyllene tillfälle att ta del av stora tankar kring ledarskap och kreativitet.

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.