Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Nuiteq firat som Årets företag

Multitouch har blivit hett i Skellefteå. Det handlar om den teknik som gör det möjligt att med fingrarna svepa över en datorskärm eller läsplatta och på så sätt gör det möjligt att styra och navigera genom innehållet.

När näringslivet i Skellefteå firades i helgen med Alvargalan gick priset som Årets företag 2013 till Nuiteq, ett företag som på kort tid nått stora framgångar internationellt med sin multitouch-teknik.

Det finns många intressanta perspektiv på detta företag. Det är grundat av Harry van der Veen som flyttat upp till norra Sverige från Holland. Vikten av att norra Sverige måste vara öppet för internationella kontakter är det ett tecken på.

Viktigt är också att universiteten i Umeå och Luleå kan ha en god kontakt med näringslivet i regionen. Företaget Nuiteq startades när Harry van der Veen själv var student vid Luleå tekniska universitet, en framgång för hur ett examensarbete kan bli till en viktig del av regionens näringsliv.

Helt enkelt ett bra val av Skellefteå kommun som utsåg vinnaren Nuiteq.

 

 

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.