Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Stärker Umeås it-profil

De bygger programmen och applikationerna som du använder i din dator och smarta telefon. Nu har ett femtontal utvecklare och programmerare från it-företag i Umeå i veckan deltagit på Jfokus i Stockholm, Sveriges största konferens för javautveckling.

Det är lite av nördarnas paradis och det märks på deltagarna att de är riktigt lyckliga över att få träffa över 1 500 andra likasinnade som älskar att grotta ner sig i programkoden som styr det du tar del av i din dator.

För Umeås utveckling som it-stad är Jfokus en grymt viktig konferens. Här för Umeås programmerare en möjlighet att lyssna till några av världens absolut främsta inom programmering. Det inspiration, energi och arbetsglädje. Bättre investerade dagar får man leta efter.

Att gänget dessutom lyckas få till ett eget frukostmöte med en av huvudtalarna Venkat Subramaniam och dessutom lockar honom och en annan huvudtalare att framöver delta i videochatter med Umeågruppen är en riktig storvinst.

Det här mår Umeå bra av! Läs mer om Jfokus på InfoTech Umeå.


Några av Umeådeltagarna på plats på Jfokus. Från vänster: Eva Lund, Sogeti, Robert Olsson, Sogeti, Markus Örebrand, Omegapoint, Mattias Sällström, Omegapoint, Jonas Andersson. Metria, Markus Backman, Swedbank IT, och Mårten Hedborg, Omegapoint.

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Betraktaren X

    Kul att se ett par bekanta nunor! Jag har hört bra saker från andra deltagare på JFokus tidigare i veckan också. Det är viktigt med bra konferenser inom Sveriges gränser. Det blir ju lite lättare för företagen att skicka många deltagare om det inte blir så dyrt. Java One i alla ära, men det är ju lite väl långt bort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.