Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

1,2 miljoner svenskar utanför internet

Innan utgången av 2013 ska ytterligare minst 500 000 svenskar börja använda internet. Kampanjen Digidel verkar för en ökad digital delaktighet i Sverige. ”Vi vill att alla ska våga, vilja och kunna ta del av Internet”, skriver man på kampanjens hemsida.

För faktum är att även om Sverige är ett av världens mest digitaliserade länder så står fortfarande omkring 1,2 miljoner svenskar utanför internet. Det ställer till problem när allt fler tjänster läggs över på webben.

För att komma till rätta med detta har Digidel bildats som ett nätverk på nationell nivå för att samverka för att öka e-delaktigheten och minska digitala klyftor.

Ett viktigt arbete och målet att 500 000 svenskar till ska upp på nätet under 2013 är en spännande utmaning.
 

Etiketter:

En kommentar

  1. Christine Cars-Ingels

    Internetanvändningen ingår i en förväntad allmänbildning. Personer med bristande förmåga inom det svenska språket stöter på omedelbara svårigheter i den svenska internetmiljön, inte minst när det gäller allmän samhällsinformation. Samhället måste förbättra förutsättningarna för att de som saknar språklig förmåga på svenska att ändå kunna nås av relevant samhällsinformation och kommunicera med det offentliga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.