Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Störst av allt är kärleken

TED samlar inte bara sina egna föreläsningar under devisen ”ideas worth spreading”. Sedan tre år tillbaka samlar man också in några av de mest briljanta och framstående annonsfilmerna från olika byråer. Här är TEDs tanke ”ads worth spreading”.

En av annonsfilmerna ser du här nedan, och den är, liksom de övriga, i samma anda som de TED-föreläsningar vi lärt oss älska. I filmen möter vi den gamla pappan till bruden som ska gifta sig. Men det är en liten kamp för honom för hans dotter kommer att gifta sig med en annan kvinna. En utmaning som den äldre pappan möter med vishet och öm förståelse inför de båda förälskade.

Du hittar de övriga filmerna här.
 

I sammanhanget kan också nämnas att TED fått en avläggare i Umeå genom TEDxUmeå. Det blev en riktig framgång när arrangemanget gick av stapeln i januari. På sedvanligt sätt har föreläsningarna filmats och också de finns nu tillgängliga på nätet.

Att TED på detta sätt samlar in de föreläsningar som hålls över hela världen inom rörelsen är en mäktig dokumentation över samtidens kloka tänkare. Att Umeå nu har bidragit till denna världsomfattande rörelse är skarpt och hedersamt.

Du hittar filmerna från TEDxUmeå här.
 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.