Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Industrins nya utmaningar

Nyfiken på den digitala gruvan? Hur it förändrar skogsindustrin och massa- och pappersbruken söker efter nya automationslösningar? Då ska du kolla in ProcessIT Innovations årsberättelse för 2012. Här finns mycket läsning för den som vill veta mer om hur basindustrier som gruva, skog, massa och papper ställer om inför framtiden med nya automatiserade tekniklösningar.

ProcessIT Innovations är ett forsknings- och utvecklingscentrum som, tillsammans med universitet, IT-företag och basindustrin i norra Sverige, arbetar med att ta fram nya konkurrenskraftiga automationslösningar för process- och verkstadsindustri.

I årsberättelsen berättar Martin Ärlestig, konstruktionschef på Komatsu Forest om hur samverkan med forskares simuleringsprojekt kan ge säkrare miljö för skogsmaskinföraren. Elin Wennerholm berättar om hur hon gått från en utbildning på IT-Management vid Umeå universitet till att bli projektledare för ABBs underhåll av gruvspel i många av världens länder. Ett jobb hon sköter från Skellefteå. I årsberättelsen skriver Lars Atterhem, tidigare på Skellefteå Kraft och numera vd för Biostream om hur energiindustrin förnyas i mötet med automationslösningar.

Och mycket annat finns också att läsa.

Väl värt att studera ProcessIT Innovations årsberättelse för den som vill förstå lite mer av de utmaningar som processindustrin står inför.
 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.