Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

VK bygger om

Många av oss lever i internettider. Men fortfarande är papperstidningen stark och ännu har den många år kvar som nyhetskanal, även om upplageraset varit stort under det senaste årtiondet.

Att Västerbottens Kuriren nu går ut i stor kampanj för att få läsarna att tycka till om den framtida utformningen av papperstidningen är därför mycket bra och nödvändigt.

I konkurrensen från internet måste pappersutgåvorna av lokalpressen fortsätta hålla högt huvud och våga förnya sig. VK har i sin kampnaj gått ut hårt för att visa på vilja att göra om. Härom veckan trycktes korsordet på första sidan. Annonser har publicerats upp och ner. Allt för att visa på viljan att göra om.

Att man dessutom tagit in studenter från civilingenjörsprogrammet för interaktion och design är också positivt. det visar på en vilja att lyssna till de unga rösterna, kanske den grupp som är svårast att locka till papperstidningen.

För den som tror på papperstidningens nödävndiga roll i dagens samhälle är det bara att hoppas på att VK nu också kan hitta nycklarna till en form och ett innehåll som svarar mot läsekretsens behov fram till 2020, för länger än så är det knappast troligt att det är värt att titta. Därtill går utvecklingen allt för fort.   

Läs gärna kommentarerna på VK från läsare som tycker till om nya VK.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.