Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

It-branschen stark i Umeå universitets styrelse

It-branschen får en stark representation i nya styrelsen för Umeå universitet. Tre av ledamöterna, Lars Stenlund, Sara Öhrvall och Peter Kopelman, har alla en mycket lång erfarenhet av it- och mediaområdet.


Tre med lång erfarenhet från it-branschen ingår i nya styrelsen för Umeå universitet. Från vänster Sara Öhrvall, Lars Stenlund och Peter Kopelman.

Kanske kan detta också ses som ett tecken på att Umeå har blivit en mycket starkt motor för it-utvecklingen i inte bara norra Sverige utan även hela landet. Med den nya sammansättningen av styrelsen kan förutsättningarna öka än mer för framtida samverkan mellan Umeå universitet och it-branschen, något som alla parter har vinning av.

Lars Stenlund, är filosofie doktor samt grundare och vd för Vitec, Umeå. Vitec är idag marknadsledande leverantör av programvaror för fastighetsförvaltare, fastighetsmäklare och tidningsföretag. Man är även leverantör av administrativa och tekniska programvaror till energibranschen, och har här nått betydande internationella framgångar.

Sara Öhrvall, Sara Öhrvall, forskningschef vid Bonnier AB, har bland annat varit drivande för det förändringsarbete som inletts vid Bonnier där man med projektet Mag+ vill finna former och utvecklingsmetoder för att publicera tidskrifter i pekplattor.

Peter Kopelman, ordförande för IT ledarna, Stockholm, har tidigare varit vd för både Microsoft och Fujitsu i Sverige.

Förutom dessa tre består den nya styrelsen av Pär Boman (ordförande), vd och koncernchef för Handelsbanken, Linköping, Barbara Cannon, professor i zoofysiologi vid Stockholms universitet och preses i Kungl. Vetenskapsakademien, Stockholm, Eva Nygren, vd och koncernchef för Rejlers Arkitekt, tidigare VD för SWECO, Umeå, Lars Rask, professor i medicinsk biokemi vid Uppsala universitet och tidigare VD för Stiftelsen för strategisk forskning, Uppsala, samt Kjell Asplund, professor emeritus och ordförande för Statens medicinsk-etiska råd.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.