Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Polisen twittrar efter Bostonbomberna

Det tragiska bombdådet i samband med Boston Marathon väcker många reaktioner i sociala medier. Men mitt i turbulensen och det enorma nyhetsflödet verkar Bostonpolisen inta en stadigt och fast position.

Sedan tidigare har Bostonpolisen via sitt Twitterkonto @Boston_Police kontinuerligt rapporterat om sin verksamhet med flera inlägg om dagen. Det gör att man i samband med bombdådet mot Boston Marathon snabbt kan komma igång med en effektiv och intensiv faktarapportering och kommunikation med såväl allmänhet som media.

Det första inlägget, kort efter att bomberna exploderat, löd: "Boston Police confirming explosion at marathon finish line with injuries." Därefter följer en strid ström av Twitterinlägg från polisens kommunikationsavdelning. Man ber folk att hålla sig utanför avspärrningar, man efterlyser tips, men berättar att polisen har höjd beredskap och kommer att undersöka paket och väskor.

Dessutom, bara ca 50 minuter efter dådet, efterlyser man mobilfilmer från de som var i närheten. Eftersom man vet att många har för vana att använda sina mobiler som kameror så kan man här få fram mycket värdefull information bara man får in dessa filmer.

Så kan Twitter bli till ett aktivt verktyg och en kommunikationskanal mitt i pågående kris. Här kan du följa en sammanställning av de första fem timmarnas twittrande från Bostonpolisen. Här nedan ett exempel från Twitter.

 

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.