Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Livesändning om Edward Snowdens flykt

När Edward Snowden lämnar Hong Kong med flyg med destination Moskva för vidare resa eventuellt till Havanna refereras hela flygrutten live av tidningen Guardian som om det var en finalmatch i en avgörande idrottstävling. Vi får följa hur planet spåras när det går in för landning och med citat från Twitteruppdateringar från folk på plats berättas om diplomatbilar som kör upp mot flygplanet.

Den dramatugiska effekten kring Edward Snowdens försök att hålla sig från USAs jakt på honom är intressant att följa. Men kanske inte vad Snowden själv önskar. I en livechat hos The Guardian har han kritiserat media för att fokus hamnar på honom och inte på den övervakningsskandal som hans avslöjanden gett upphov till.

Men med det upplägg som den dramatiska flykten lett till är det förståeligt att media nu rusar efter Snowden för att berätta om hans minsta rörelser.

Här kan du följa liverapporteringen hos Guardian.

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.