Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Het it-bransch i norr

It-branschen i norr fortsätter att vara het. Det märks tydligt den här veckan när flera arrangemang präglas av it-stadens aktörer. På Umeå universitet samlades igår ett tjugotal it-företag tillsammans med drygt 200 studenter som läser datavetenskap och interaktionsdesign. Syftet var att berätta om examensarbeten och framtida jobb inom branschen och många av företagen lyfte fram Västerbotten och Umeå som en bra region att jobba i. Kul att se att fler företag från Lycksele också fanns på plats, det stärker länet att inte bara kusten får synas. Läs mer på Infotech Umeå om Lyckat möte mellan it-företag och studenter.

130918karriardag01

Bilden ovan från it-företagens möte med studenter på Umeå universitet. Studenterna Andreas Ölund, John Valinger och Stefan Losjö vill gärna veta mer om finansiell IT. Tomas Forsberg från Cinnober svarar gärna på alla frågor.

Samma dag som studenterna möter it-företagen släpps nomineringarna till Umeågalan 29013 då Umeås entreprenörer ska hyllas. I år finns återigen flera it-företag med bland de nominerade. SpaceTime, Dohi Sweden, LunaLec och Personalkollen är exempel på it-företag som kommer att vara med i prisjakten på Umeågalan. Dessutom har it-företagaren Johan Hellström från T3 nominerats som Årets företagare.

Att it-branschen håller sig framme under Umeågalan har blivit en tradition under de senaste åren. Och ett tecken på att Umeå och länet Västerbotten fått en allt mer kraftig it-bransch. Fortsätt så!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.