Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Första biljetten för en krona

Först i kön får köpa en biljett för 1 krona. Lockande, tycker Robert, Victor, Jonas och Samuel som trotsar regnet i tidig morgon i väntan på första biljettsläppet till U x U-festivalen som äger rum i Umeå juli 2014. (På bilden syns även i röda mössor Elisabet och Elias som är med i arrangörsteamet för festivalen.)

uxubiljetter

Redan vid halv sju på morgonen ställde de upp i kön och eftersom de kom samtidigt spelar de nu sten, sax och påse om vem som ska få äran att köpa ut den första biljetten.

U x U-festivalen vänder upp och ner på begreppen för hur en festival ska arrangeras. Första säljer man biljetterna, sedan släpper man vilka artister som bokas.

Och inte minst, det här är en festival som fattat galoppen med sociala medier. Inte minst festivalsajten är en upplevelse där en livekamera under en vecka följt hur ett pussel lagts av 50 utvalda personer (jag var faktiskt en av dom). När biljettförsäljningen på nätet tar fart från lördag 28/9 kommer det att gå att följa den i realtid för hur biljetterna säljs.

Imponerande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.