Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Dina nyheter rakt in i mobilen

omni02Håll namnet Omni i minnet. Det är kanske din framtida nyhetstjänst. Redan är den omtalad eftersom Omni hyllas som Årets innovation på Tidningsutgivarnas gala Årets Dagstidning 2013.

Priset som Årets innovation är delvis uppseendeväckande då det fortfarande enbart finns en beta-version ute av tjänsten som en grupp utvalda fått testa under sommaren och tidiga hösten. Jag har varit en av dessa beta-testare som fått möjlighet att kika in bakom kulisserna på den nya tjänsten. Du hittar några av mina reflektioner om Omni på bloggen Ajour, Omni satsar på snabba nyheter.

I artikeln skriver jag: ”Ambitionen är att sammanställa och erbjuda alla mediers perspektiv och nyheter på ett och samma ställe. Egna reportage utlovas inte, däremot snabba nyhetsöversikter med korta sammanfattningar och länkar som tar läsaren vidare direkt till ursprungskällorna. Med andra ord, inget sökande och surfande runt om på nätet för nyhetskonsumenten. Det ska Omni med sin redaktion stå för, utlovar man.”

Men kanske nog så intressant är mitt möte med en av backend-utvecklarna hos Omni. Det är Henric Englund, utbildad som datavetare vid Umeå universitet, och nu en av dem som ser till att databaskopplingar och system mot internet fungerar klanderfritt hos Omni, Framtidens nyhetstjänst är Henrics utmaning.

Etiketter:

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.