Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Google är långt mer än sökord

”Vi har köpts upp av Google och är upptagna med att bygga robotrevolutionen. Kom gärna tillbaka senare.”

Citatet kommer från robotföretaget Mekas hemsida. Och inte bara där utan samma uttalande kan också läsas på webbsidorna hos två andra robotföretag, Redwood och Holomni.

Under 2013 har Google förvärvat inte bara dessa tre robotföretag. Till listan kommer ytterligare fem. Den sista, som tillkännagavs i förra veckan, var en höjdare, Boston Dynamics, känd för sina fyrbenta springande robotar, framtagna för militära ändamål.

Idag när Google berättat om vilka ord och fraser vi använder i företagets sökmotor är det på sin plats att också uppmärksamma att Google idag är något långt mycket mer än enbart en sökmotor. Google är ett företag som är djupt involverat i artificiell intelligens. Arbetet med att utveckla förarlösa bilar är ett av de mer kända exemplen.

Här har Google nått långt och man väntar sig att de första förarlösa bilarna ska komma ut på marknaden inom fem, tio år. I oktober 2013 deltog Chris Urmson, ansvarig för Googles utveckling av förarlösa bilar, vid robotkonferens RoboBusiness i USA. Att han är med på en konferens om robotar vittnar om det nära släktskapet mellan framtidens bilar och robotar.

Därför är det också intressant att notera hur Google under senaste åre gått loss i inköpsrunda bland världens robotföretag. Nya lösningar behöver snabbt köpas in för att inte utvecklingen ska stanna av, och Google är uppenbarligen intresserade av att hålla i taktpinnen.

Så det här med söksidan vi vanliga internetsurfare går in på hos Google är långt ifrån det enda som Google håller på med. Eller snarare, med kunskap från den artificiella intelligens Google utvecklat via sin sökmotor kan man gå vidare med att utveckla ett helt spektra av funktioner inom artificiell intelligens.

För att så småningom stiga fram som världsledande inom biltillverkning och infrastruktur för transporter.

Google är större än vad vi någonsin annat.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.