Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Klockan i London visar tiden i Umeå

Det finns en klocka på börsen London Metal Exchange som visar tiden i Umeå. Där finns enligt uppgift flera klockor från världens metropoler men från Europa enbart två, och den ena av dessa pekandes mot Umeå.

Det beror på att utvecklare i Umeå tagit fram system som styr handeln på London Metal Exchange, berättar Nils-Robert Persson, styrelseordförande för Cinnober där utvecklarna är anställda.

Detta är ett, kanske lite mer lustfyllt, exempel på att det nu är läge för att bygga upp ett finansiellt it-kluster i Umeå, menar Persson, när han vid ett seminarium under Västerbotten på Grand Hôtel berättar om planerna på ett sådant kluster.

Intresset för frågan är stort och till mötet har kommit många representanter från it-företag och banker. Umeå universitet är också med på tåget och erbjuder nu ett särskilt kurspaket för de studenter som vill studera finansiell it.

Får de inblandade som de önskar kommer vi inom loppet av några år få se en helt ny näring växa fram i Umeå. En näring där produkter och tjänster kommer att kunna säljas direkt ut på en internationell marknad och därigenom öppna Umeås fönster ytterligare mot omvärlden.

Läs mer på InfoTech Umeå om planerna på ett finansiellt it-kluster.

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.