Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Bättre mobilnät i norra Sverige

Västerbotten, Norrbotten och Västernorrland ska få bättre mobilnät. Det utlovar Tele2 och Telenor och hävdar att deras mobilnät ska byggas ut med miljardsatsningar. Resultatet ska bli bättre samtalskvalitet och stabilare surfupplevelse och Tele2 och Telenor utlovar att den så kallade yttäckningen ska öka till cirka 90 procent av landets yta, från cirka 70 procent i dag.

För norra Sverige är detta goda nyheter. De tre nordligaste länen är också de som procentuellt sett får största utbyggnaden, enligt Tele2 och Telenor, vilket självfallet är för att dessa områden är eftersatta. Antalet basstationer i Västernorrland, Västerbotten, Jämtland och Norrbottens län ökar med drygt 140 procent. I övriga delen av landet ökar antalet basstationer med cirka 40 procent.

– Detta är en storsatsning som ska öka täckningen kraftigt i hela landet, men särskilt i norra Sverige, vilket gynnar våra kunder oavsett om de bor i glesbygd eller i tätort. Vi vet hur viktig mobiltäckning är för våra kunder och gör allt vi kan för att den hela tiden ska bli bättre, säger Lars-Åke Norling, vd för Telenor Sverige i ett pressmeddelande.

Redan ifjol utlovade TeliaSonera liknande miljardsatsningar vilket nu innebär att vi i norr kanske kan hoppas på stabilare nät för mobil kommunikation.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.