Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Bris, barnen och IT

Flera av de kontakter som Bris har med barn och unga handlar om livet på internet, en integrerad del av ungas liv.

Varje år ger Bris ut en rapport med särskilt perspektiv de frågor barnen tar upp kring detta. Nu finns den nya rapporten att ladda ned, Barnen, Bris och it 2014 – ungas vardag online, en sammanställning av Bris kontakter, med barns och ungdomars egna berättelser om sin vardag på nätet.

Rapporten bygger på barns egna beskrivningar i Bris-chatten och Bris-mejlen, och på samtalsbeskrivningar från Bris Vuxentelefon om barn. Exempel är baserade på autentiska mejl och chattar, som är omgjorda så att inget enskilt barn kan identifieras. I Bris-mejlen och Bris-chatten är flickor starkt överrepresenterade, vilket är bakgrunden till att de flesta exempel i rapporten är från flickor.

Här finns rapporten Bris, barnen och it 2014.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.