Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Ingen lördagstidning i brevlådan

Lördagstidningen på måndag. Det blir verklighet för många i glesbygden, rapporterar P4 Jämtland. Posten som sköter utdelandet av morgontidningar på lördagar i hela mittSverige omstrukturerar vilket innebär att Mittmedias prenumeranter i Jämtlands glesbygd och även i Västernorrland, Dalarna, Hälsingland och Gästrikland får vänta till måndag innan de kan läsa sin papperstidning. UPPDATERAT: Postens omstrukturering gäller hela Sverige vilket innebär att också Västerbotten drabbas. Här är det omkring 1 500 prenumeranter som inte kommer att få Västerbottens Kuriren och Folkbladet på lördagar, enligt VK.

Digitala alternativ blir valet för många istället, men många som hellre vill läsa sin papperstidning kommer säkerligen att uppleva det som en försämring.

Skiftet i samhället när vi lämnar det analoga och lägger över allt mer till det digitala är en omställning som många upplever som svårt och brutalt. Det är något vi som jobbar med it-frågor måste ha respekt för och i möjligaste mån hitta lösningar på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.