Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

En seger för it-Umeå

Läget på it-marknaden är fortfarande hett med ett stort sug efter ny kompetens in till branschen. Det märks tydligt på tjänsten Jobbsök hos InfoTech Umeå där ett stort antal lediga tjänster listas med it-koppling inom Västerbotten.

Umeå och Skellefteå är de två stora lokomotiven, där exempelvis 800 nya it-tjänster tillkommit i Umeå under de senaste sju åren. En mycket bra siffra för en kommun i Umeås storlek (ca 120 000 invånare) och en kartläggning från hösten 2013 konstaterar att Umeå därmed har en tillväxt som få andra kommuner kan matcha.

Just i dagarna är Umeå särskilt aktuell i och med att Umeå Energis bredbandsbolag ume.net tog sig till finalplats i Cannes Lions, reklamfilmens Grand Prix. Det är med filmen Living with lag som de stora framgångarna kommit, en film som kommer ur det faktum att Umeå har ett av västvärldens snabbaste bredband (ja, faktiskt, det uppmättas av Akamai år 2012).

Idag har filmen Living with lag setts över 5,4 miljoner gånger på Youtube, och den har, förutom hyllningarna vid Cannes Lions, uppmärksammats i medier över hela världen.

Kul att Umeå och Västerbotten på så sätt kan få vara en uppstickare också globalt.

En kommentar

  1. Pingback: En seger för it-Umeå - Västerbo...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.