Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Umeå möter upp med fler it-jobb

Klara Kröger Nygren, Hanna Dermes och Christofer Stegmayr kan alla tre berätta om hur det är att komma tillbaka till Umeå efter några år på annan ort. Nu är de tillbaka i Umeå efter att ha jobbat inom it-branschen och startup-världen, för Hanna i USA, och för Klara och Christofer i Stockholm.

Hanna, Klara och Christofer är inte de enda som återvänder till Umeå. Inte minst it-branschen i Umeå växer så det knakar vilket gör att många ser nya möjligheter i att hitta spännande jobb i staden.

Nu vill Umeå kommun, Umeå universitet, InfoTech Umeå och ett flertal av Umeås it-företag att fler ska flytta in. Med ett djärvt grepp ordnas därför arrangemanget Umeå möter upp den 16 september på Berns i Stockholm. Dit bjuds alla som vill att komma och lyssna på företagen som kan berätta om behovet av medarbetare. Klara och Christofer är två av de som varit med på sådana träffar tidigare i Stockholm, det här är tredje gången som det anordnas. För Klara och Christofer blev informationsmötet till en del av beslutet att flytta till Umeå.

Nu får vi se om det blir fler efter mötet den 16 september. Läs mer här om Umeå möter upp.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.