Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

3D-skrivare ger ny start för hantverk

Nu börjar det bli hög tid att fundera över vad 3D-skrivare kommer att innebära för våra hem och våra arbeten. Slöjdlärare och hantverkslärare kommer att kunna få en viktig roll i och med den nya tekniken. Den här filmen är på engelska men se den gärna. Och förutom att fascineras över 3D-teknikens möjligheter för funktionshindrade, i matlagning, och medicinsk tillämpning så lyssna på vad Avi Reichental i sitt TED talks har att säga om hantverkets plats i vårt samhälle. 3D-skrivarna kommer att möjliggöra en återgång och ny väckelse kring skapandet och hantverkandet, menar han.

http://info3dprinter.blogspot.se/2014/09/ted-talk-whats-next-in-3d-printing.html

Etiketter:

En kommentar

  1. 3D Printerz

    3D skrivare är även nystart för medecinteknisk bolag, traditionell tillverkning, mat industrin…ja i princip nystart för allt som du kan fysisk ta på handen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.