Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Hårdtränar inför SM i programmering

Nu gäller det. Snart går startskottet för årets upplaga av SM i programmering, en tävling som samtidigt är nordiska mästerskapet i programmering. I slutändan hägrar en plats i världsfinalen i Marocko, i allra tuffaste konkurrens från smarta programmerare från hela världen.

Vid Umeå universitet pågår som bäst träning inför SM och nordiska mästerskapet, som avgörs den 4 oktober, samtidigt i ett flertal städer runt om i Norden.

Umeå universitet hade riktiga glansdagar vid sekelskiftet då studentlag från Umeå tog sig till världsfinalen 1997, 1998 och 2001. Ett lag som låg bakom framgångarna var Coderunners med lagmedlemmarna Jimmy Mårdell, Johan Lindström och Marcus Westerlund. Jimmy Mårdell, som idag jobbar för Spotify, har i veckan varit till Umeå universitet för att inspirera och förbereda dagens studenter på de problemlösningar som tävlingen brukar kräva.

Vi håller tummarna inför lördag 4 oktober och hoppas att något Umeålag ska ta sig till i första hand delfinalen för nordväst-Europa. Att därifrån ta sig till världsfinalen är mycket tufft, så det är bara att önska lycka till åt alla som ställer upp.

Läs mer om tävlingen.

InforProgSM2014_01

Bilden ovan: Arrangörerna för en träningskväll inför SM i programmering. Från vänster: Jenny Österlund, Acino, Emilott Lantz, CodeMill, Jimmy Mårdell, föreläsare från Spotify, Jonas Engman, Cinnober, och Tomas Forsman, Institutionen för datavetenskap vid Umeå universitet. (Foto: Jon Hollström).

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.