Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Kontantlöst ett problem för många

Ett kontantlöst samhälle skapar problem för många grupper i Västerbotten, menar länsstyrelsen.

Bankkontor lägger ner eller slutar hantera kontanter. Uttagsautomater tas bort liksom automater för att deponera kontanter. Det här är en utveckling som skapar problem, menar Länsstyrelsen i Västerbotten som i ett pressmeddelande hävdar avstånden till fungerande automater kan skilja upp till 12 mil i olika kommuner i länet.

Främst är det funktionsnedsatta och äldre som drabbas men även företag och föreningar upplever liknande svårigheter.

När samhället allt mer styr över mot kontantlöst måste allt fler lita till digitala tjänster. Men också här finns det problem. Rapporten Svenskarna och internet 2014 visar att mer än en miljon svenskar inte använder internet.

Andelen svenskar som står utanför internet minskar för varje år och ser vi till barnen så använder hälften av tvååringarna internet och vid sju år är andelen som använder internet 90 procent.

Men i den omställningsperiod som samhället just nu genomgår så är det ändå viktigt att se till de grupper som hamnar utanför. Att länsstyrelsen uppmärksammar problemet är därför mycket bra. Det är en fråga som inte får glömmas bort.

Läs mer om länsstyrelsernas rapport.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.