Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Färre taxirån när kontanterna försvinner

Nästan inga kontanter i taxibilarna och övervakningskameror i bilarna. Det är orsaken till att antalet taxirån gått ner, menar Svenska Taxiförbundet i ett pressmeddelande. Antalet taxirån har minskat från 57 stycken år 2013 till 43 stycken år 2014. Det visar färsk statistik från Brottsförebyggande rådet, Brå.

Följderna av ett kontantfritt samhälle har diskuterats mycket under senare år, bland annat har svårigheter för äldre hållits fram som ett problem med att kontanter ersätts med kortbetalning eller mobil betalning.

Samtidigt finns det många fördelar i att antalet rån kan minskas när kassor inte längre innehåller kontanter.

Att samhället nu ställer om till kontantfritt är bitvis en svår utmaning, men fördelarna överväger i många stycken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.