Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Bedrövlig handstil?

Bedrövlig handstil? Glömt hur penna ska föras över papper? Svenskar kommunicerar i allt mindre utsträckning i form av det handskrivna ordet. Hälften av alla svenskar uppger att de aldrig skriver ett handskrivet brev eller kort för att kommunicera med vänner och familj, visar en undersökning genomförd av Samsung och IPSOS Mori.

Det här kan bli ett problem, tror kalligrafen Hans Presto. Sämre motorik och svårare att lära sig saker, menar han kan bli ett resultatet av att vi skriver allt mindre för hand.

Samsung vill utmana denna utveckling och har därför bett fyra bloggare att under en vecka skriva sina inlägg för hand, men inte på papper utan med Galaxy Note 4. Samsung hävdar att tekniken i Galaxy Note 4 och S Pen nu är så avancerad att det enkelt går att skriva för hand direkt på skärmen med en känsla som är väldigt lik den att skriva på ett papper. Men kan tekniska lösningar likt denna vara framtiden för det handskrivna ordet?

Ett test av detta får vi se när bloggarna tar sig an utmaningen. Kommer handskriften att påverka bloggarnas kreativa skapandeprocess och, i slutändan, bloggens innehåll?

Läs mer om utmaningen.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.