Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Framtidens bilar kan testköras i simulator

I framtiden ska bilar och lastbilar kunna testas redan innan fordonet är byggt. Det sker virtuellt med nya simuleringsmetoder som bland annat UMIT Research Lab vid Umeå universitet tagit fram tillsammans med Umeåföretaget Algoryx Simulation och andra partners som Scania, Volvo och Modleon.

När nästa generation fordonssimulatorer utvecklas är Umeå med långt fram i utvecklingen. Genom forskare vid UMIT Research Lab och företag som Algoryx och Oryx i Umeå har en kunskap kring simuleringar byggts upp som på många sätt ligger i världsklass. Ett viktigt nytt kunskapsområde håller på att växa sig riktigt starkt i norra Sverige.

Läs mer om ett av projekten.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.