Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Ateachef vinner pris för hälsoarbete

I augusti 2013 drog Sverigestafetten igenom landet. Från Luleå till Malmö, med en sammanlagd sträcka på 360 mil, färdades anställda från it-företaget Atea och ett stort antal av företagets kunder till fots och cykel.

I Sverigestafetten deltog drygt 2 600 it-medarbetare som sprang, cyklade, gick, åkte inlines och rullskidor dygnet runt i 360 mil från Luleå till Malmö. Stafetten pågick under 14 dagar och deltagarna ansvarade för totalt 125 delsträckor fördelade på sju etapper. I Umeå skedde växlingen en fredag natt, nära tolvslaget, då 47 cyklister som startat i Bodbyn avlöstes av 62 deltagare som sprang delsträckan från Ersboda ner till centrala Umeå.

Nu utses Ateas HR- och marknadsdirektör Magnus Sallbring till årets hälsofrämjande chef.

atea_sverigestafetten

På bilden är några av deltagarna som sprang delsträckan från Atea på Ersboda till centrala Umeå, just dessa löpare kom från ITS vid Umeå universitet.

 

magnussallbring_225

Priset delas ut av tidningen Chef som årligen utser en ledare som på ett extraordinärt sätt inspirerat och skapat förutsättningar för hälsoförbättringar för medarbetarna, vilket ökat företagets prestationer.

Motiveringen till utnämningen lyder: ” En evangelist som med glödande passion, målmedvetenhet och en nypa storhetsvansinne har lyckats engagera 93 procent av de egna medarbetarna – och stora delar av sin bransch.’’

– Stillasittande är vår tids rökning. Genom att arrangera ett stort och galet projekt som Sverigestafetten fick vi många att för första gången börja röra på sig, säger Magnus Sallbring i ett pressmeddelande. Bilden visar Magnus Sallbring.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.