Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Skickliga lärare en styrka för it-branschen

Pedagogiskt skickliga lärare vid it- och datautbildningar är en nödvändig pusselbit för att bygga en stark it-bransch och för att hålla kompetensen uppe. Många it-företag vittnar idag om det stora behovet av fler medarbetare, bara i Umeå säger it-företagen att de kan komma att behöva upp mot 1100 nya medarbetare under de kommande tre åren. Se kartläggning.

Nu kommer meddelande från Umeå universitet att lärare där har en skicklig pedagogisk nivå för it-utbildning. Det är en styrka för hela regionen.

Det blev en stor framgång för it- och datautbildningar vid Umeå universitet när senaste omgången av pedagogiskt skickliga lärare utnämnts. I en pilotomgång 2014 utnämndes nio lärare, och i den första ordinarie utlysningen har hittills trettionio sökande bedömts vara meriterade eller excellenta lärare, många av dessa kommer från utbildningar där blivande medarbetare inom it-branschen studerar.

Sex lärare vid Informatik har fått någon av utmärkelserna meriterad eller excellent. De fem meriterade lärarna är Karin Danielsson-Öberg, Rikard Harr, Ulf Hedestig, Annakarin Nyberg och Mikael Söderström. Carl-Johan Orre har samtidigt utnämnts som ”excellent” lärare. Sedan tidigare har även PO Ågren vid institutionen utnämnts som ”excellent”.

Det är lärare som undervisar på bland annat Systemvetenskapliga programmet, Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot it-miljöer, samt Digital medieproduktion.

Utöver dessa har även Fredrik Georgsson, lärare i datavetenskap, och Thomas Mejtoft, ansvarig för Civilingenjörsprogrammet i interaktion och design, utnämnts som excellent respektive meriterad. Vid Designhögskolan har Maria Göransdotter och Thomas Degn utnämnts som meriterade.

Sammantaget ett styrkebesked för hela it-regionen.

Se hela listan över meriterade lärare.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.