Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Ny sajt för digital journalistik

Nu blir det spännande att följa nästa journalistiska lansering då Bonniers idag lanserar sajten KIT. Lite extra roligt är det för oss här uppe i norr eftersom Christoffer Larsson är utvecklaren bakom sajten.

Christoffer Larsson är utbildad medieingenjör från Umeå universitet och har under många år arbetat som utvecklare och webbutvecklingschef på Västerbottens-Kuriren.

Därefter landade han i Aftonbladet och har nu alltså gått vidare till KIT.

Vad är då KIT? Ja, det är en ny journalistisk utgåva som hoppar över papper och går direkt på digital utgivning. Så här skriver redaktionen:
”Vi vill också vara en del av ett medielandskap som vi tror kommer att definieras av sättet den konsumeras: i vårt fall på en skärm och distribuerat via sociala medier, epost och alla andra tjänster som har blivit en så integrerad del av våra liv. Historien har visat att innehåll och distribution är tätt förknippade och att tekniska språng har skapat nya möjligheter, även för journalistik.”

Tekniska möjligheter kombinerat med journalistik. Det låter intressant och KIT är absolut något att hålla ögonen på. Men lite förvirrande är det för den som är van med traditionellt upplägg av nyhetssajter där en startsida presenterar de viktigaste nyheterna.

Kit jobbar i stället via sociala medier, Facebook, Twitter och andra digitala plattformar för att locka läsare in till artiklarna.

Redaktionen skriver: ”Vi drivs av en övertygelse om att fri journalistik på nätet behövs och att en viktig historia bör vara tillgänglig för alla som vill läsa den. Vi tänker producera egen journalistik och investera i att berätta egna historier.”

Återstår att se hur de lyckas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.