Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Kung Fury-video från Umeå får globalt genomslag

Genomslaget för actionfilmen Kung Fury från Umeå är enormt. Media över hela världen har under de senaste dagarna skrivit om den musikvideo med David Hasselhoff som lanserades i torsdags.

Det var under en lanseringsfest på Sliperiet i Umeå som musikvideon till den kommande 30 minuters filmen fick sin premiär och jublet var stort när publiken fick se att ledmotivet sjöngs av David Hasselhoff, stor stjärna från 80-talet med serier som Knight Ruder och Baywatch bakom sig.

Musikvideon släpptes samtidigt på Youtube och antal visningar av den gick rakt upp. När detta skrivs har det gått fyra och ett halvt dygn sedan lanseringen och redan har videon visats över 5,2 miljoner gånger.

Det är svårt att riktigt greppa det internationella genomslaget som filmgänget från Umeå har fått. Men att bara ta sig igenom pressklippen från de senaste dagarna ger en bild av läget.

Nyheten sprids via Terra Argentina, BBC, IGN Middle East, USA Today, Time Magazine, Mittelbayerische Zeitung, He Laatste Nieuws, Irish Mirror och Daily Mail. Media från Australien, Polen, Norge, Spanien, Finland och många andra länder täcker nyheten.

Den 28 maj släpps den 30 minuter långa film som ligger till grund för musikvideon. Då kommer säkerligen ännu fler att bevaka vad filmskaparna från Umeå under ledning av David Sandberg och företagen Laser Unicorn och Lampray har på gång.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.