Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Så blir affärsidéer framgångsrika företag

Du har idén till ett företag och vill utveckla den till en internationell framgång. Men hur går du vidare? Nu finns hjälp att få via sajten InnovationOnline.se. Här förklaras grundligt och med många konkreta tips hur det går till att utveckla en idé till en innovation i nio steg: Din idé, Skydda idén, Kommersialisering, Ekonomi, Tillverkning, Försäljning, Hållbarhet, Utveckling samt Anställd med idé.

Bakom sajten ligger Svenska Uppfinnareföreningen och Sveriges Ingenjörer med stöd av Tillväxtverket.

Men för att verkligt komma till skott är det ofta bra att få direkt och konkret hjälp på vägen. Här gör Sveriges inkubatorer ett starkt arbete genom att lotsa fram entreprenörer till att förverkliga sina idéer. I Umeå finns exempelvis Uminova Innovation som hjälpt företag som exempelvis Dohi, Codemill, COS Systems, Content Central, Spacetime och Limes Audio för att nämna några samt inkubatorn BIC Factory som stöttat företag som Rapunzel of Sweden, Aptum, Turborilla och många fler.

Läs exempelvis på Uminova Innovations sajt vad en inkubator kan bidra med för att utveckla en affärsidé.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.