Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Hologramglasögon är nästa tekniska revolution

De heter Hololens, de nya glasögonen från Microsoft som kan bli en revolution för mängder av yrkesgrupper. Men också i vardagen för oss alla.

Hologram och 3D-presentationer kommer att förändra allt vad du gör. Det är Microsofts budskap när företaget presenterade glasögonen Hololens vid konferensen Build om nya operativsystemet Windows 10 som hölls 29 april. Microsoft visade då lite mer på djupet av de hologramglasögon som företaget presenterade redan i januari 2015.

I en film har nu Microsoft också visat hur Hololens kommer att förändra arkitekters arbete, Det som tidigare varit 2D-skisser på papper kommer i framtiden att kunna bli fullskaliga 3D-presentationer som folk kan gå omkring i för att få en bild av hur den kommande byggnaden kommer att se ut.

 

För den som vill gräva lite djupare i den nya tekniken bakom hologramglasögonen har Microsoft också lagt upp en video. Se den och få en smak åp vad som kan finnas tillgängligt år 2020.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.