Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Tuffa hinder rolig utmaning för IT-folk

Att motion och fysisk aktivitet är bra för hälsan har vi fått höra sedan lång tid tillbaka. 30 minuters motion om dagen kan förlänga livet med upp till fem år för äldre, berättar Aftonbladet. För den som börjar är effekten lika stor som att sluta röka, enligt artikeln.

Under hindertävlingen Toughest som turnerar runt i Sverige och avgjordes i Umeå i lördags fanns det däremot inte så många pensionärer med. Hindren är lite för tuffa för den som kommit upp i ålder, var och en måste hitta sin nivå, det är helt klart. Att så många som 3000 deltagare ställde upp i Toughest i Umeå var mycket roligt att se. Flest som tävlar är mellan 20 till 40 år och förhoppningsvis kommer de alla att fortsätta träna och ibland tävla genom hela livet. Det kommer att ge en starkare och mer välmående ålderdom.

Det var också roligt att se att så många från IT-branschen ställde upp i tävlingen. IT och datorer är ju annars förknippat med ett stillasittande arbetsliv, men här visade både IT-studenter och anställda på IT-företag att de gärna kastar sig ut i träning och tävling. Mer sånt och mer vardagsmotion bland IT-folk, det är en bra väg framåt.

Här nedan ett foto av laget från IT-företaget CGI som ställde upp i Toughest. Se fler bilder från Toughest med IT-folk på Infotech Umeå.

CGI_toughest_1

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.