Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Succé på Youtube för Kung Fury

Vilken Youtube-succé för Kung Fury-filmen från Sverige och Umeå! På bara lite mer än tre dygn har filmen setts nära över 10 miljoner gånger på Youtube vilket gör den till en av de främsta svenska framgångarna på Youtube.

Redan efter ett par dagar finns också en mängd reaktioner och recensioner uppladdad på Youtube. Det är en tämligen vanlig kategori filmer på där folk sätter sig framför kameran och spelar ett spel eller ser en film som de direkt inför kameran recenserar.

Att Kung Fury skulle få sådana uppföljningsfilmer var naturligtvis oundvikligt. Med den enorma mediestorm som Umeåfilmarnas verk har mött så är det självfallet många som också vill ta chansen att kommentera den. Här är tre exempel.

Tyron Magnus
Med uttryck som “That just sets the tone for the movie” och “Man, this really takes me back” sätter sig en mycket förväntansfull Tyron Magnus framför kameran för att kommentera Kung Fury.

The Reel Rejects

The Reel Rejects med Ryan och Jerry från Los Angeles är också supertaggade när de slår sig ner framför videon för att kommentera den 30 minuter långa Kung Fury.

Grace Randolph

Grace Randolph har skapat Beyond The Trailer där hon varje fredag laddar upp en film med sig själv frenetiskt pratande om någon aktuell film. Denna gång är det Kung Fury som hon kastar sig över, hon gillar den verkligen. Grace Randolph tar i sin kritik upp ett feministiskt perspektiv på filmen och diskuterar Kung Fury-filmens kvinnliga roller. Här kunde mycket mer ha gjort, menar hon, utan att för den skulle överge parodin på 80-talets filmer.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.