Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Robotarna kommer till Almedalen

Den 30 juni smäller det under Almedalsveckan. Då avgörs Robotkampen med tävlande robotar som ska försöka knocka sin motståndare ut funktion. Detta går att göra antingen genom att roboten går sönder helt, att den välts upp och ner eller att den knuffas ner i hålet som kommer att finnas på spelplanen.

Robottävlingar är inget ovanligt idag, nyligen anordnades en robottävling på Umeå universitet med studentlag från Teknisk fysik, se bilden nedan.

Men att robotar nu också får en tävling på Almedalen är särskilt intressant. Under Almedalsveckan samlas landets politiker, beslutsfattare och en mängd organisationer och företag samlas under en vecka för att lyfta fram en mängd dagsaktuella frågor. Att robotar nu också tar plats i dessa diskussioner är viktigt, robotarnas inträde i hälsa och vård, i hushåll, i trafik, i butiker, i arbetslivet behöver diskuteras på alla nivåer.

robottavling2015_01

Bilden ovan visar Malin Bosaeus, WSP och jurymedlem i årets Robottävling vid Umeå universitet (april 2015). Här tillsammans med lag AEM som tagit fram en robot i trä. Från vänster Max Åstrand, Alexander Olsson, Martin Hansson, Daniel Johansson och Elin Eriksson.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.