Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Almedalen och våra digital liv

Almedalen är unikt. I år är jag med återigen på denna mötesplats där landets ledande politiker talar, där mängder av organisationer berättar om sin verksamhet, där företag visar upp sina produkter.

Och där visioner och tankar om framtiden för Sverige i global värld diskuteras. Inte minst utifrån digitaliseringens utmaningar och möjligheter-.

Vård och omsorg är det ämne som flest seminarier handlar om. Andra stora ämnen är ekonomi, hållbarhet, byggande, media, näringsliv, arbetsmarknad, utbildning, barn och mänskliga rättigheter.

Så många frågor samlade i 3410 seminarier. Naturligtvis en omöjlighet att vara med på alla, och en tuff utmaning för de som arrangerar att synas och sticka ut i bruset. Ändå så viktigt att finnas med här eftersom det ger en kontaktyta till de som är med och tar besluten över hur Sverige ska utformas.

Själv siktar jag in mig på frågorna om digitalisering, robotarnas betydelse för våra arbeten och för vården, och hur Sverige kan finnas med i den globala konkurrensen när det digitala slår igenom i snart sagt varje produkt och tjänst.

Almedalen är en viktig mötesplats för den som vill följa hur digitaliseringen förändrar våra liv.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.