Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Spotify får draghjälp av USAs president

I veckan drog Spotify in en riktig tolvtaggare. Vita huset och USAs president Barack Obama gick ut med två spellistor av låtar som de satt samman på Spotify. För det svenska företaget går den reklamen över det mesta. Nyheten om presidentens låtval har nämligen spridits rekordsnabbt i media, bara på Twitter har presidentens inlägg retweetats över 7 000 gånger och favoritmarkerats 12 000 gånger, efter två dagar.

PresidentObamaSpotify

Men är det nu verkligen president Obama som valt låtarna? Ja, på Twitter, där spellistorna först tillkännagavs, är kontot @potus kopplat direkt till USAs president. Och samtidigt tillkännages i Vita husets officiella blogg att ”Vita huset har blivit medlem på Spotify: Lyssna till presidentens sommar-spellista”. Därtill skrivs det att spellistan är direkt vald av presidenten, ”hand-picked by none other than President Obama”.

Så här skriver Vita huset på sin blogg:

”Today, the White House joined Spotify — and our inaugural playlist was hand-picked by none other than President Obama. When asked to pick a few of his favorite songs for the summer, the President got serious. He grabbed a pen and paper and drafted up not one, but two separate summer playlists: One for the daytime, and one for the evening.”

Dessutom lägger Vita husets digitala strateg Kori Schulman, @ks44, ut ett Twitterinlägg med bild på något som ska vara presidentens hand där han väljer låtarna.

spotifyUSA

Spotify var inte sena med att på Twitter svara på presidentens inlägg med orden: ”Welcome to Spotify, Mr. President”.

Konkurrensen mellan olika musiktjänster på nätet hårdnar dessa dagar, inte minst sedan Apple Music gjort sitt intåg. För svenska Spotify är det närmaste året kanske helt avgörande och att president Obama och Vita huset nu offentligt går ut med att lyssna på musik via Spotify är självfallet en positiv nyhet för företaget.

Det är som om USAs president skulle berätta att han köper sina möbler på Ikea, sina kläder på H&M och gärna spelar Candy Crush från svenska King.

Här är president Obamas låtval från Spotify.

 

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.