Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Världslansering från Umeå

Den 9 februari är det världslansering av nya spelet Unravel från Coldwood Interactive i Umeå. Nu släpps en ny trailer som visar några utmaningar för lilla garnfiguren Yarny i spelet.

Att något stort var på gång från Umeåföretaget Coldwood Interactive märktes redan i juni 2015 då Martin Sahlin från företaget presenterade spelet i Los Angeles på världens största spelmässa E3. Han stod för ett av huvudnumren under presskonferensen som stora spelgiganten Electronic Arts inledde spelmässan, en mässa som lockar närmare 50 000 deltagare och 200 utställare till Los Angeles.

Martin Sahlin berättade då för en hänförd publik om hur han för två år sedan, under en semesterresa med familjen, började utveckla idén med den lilla spelkaraktären Yarny, en liten garnfigur vars öden och äventyr berör människor, långt innan spelet släppts.

Under hösten har flera trailers släppts från studion i Umeå och nu i dagarna har alltså även lanseringsdatum för spelet blivit offentligt.

Den 9 februari 2016 kommer spelet Unravel att släppas för PC, Playstation 4 och Xbox One över hela världen.

När datumet släpptes i veckan fick nyheten omedelbart genomslag i mängder av länder. Kanada, USA, Chile, Brasilien, Tyskland, Holland, Italien, Spanien, Storbritannien, Finland och media från ett stort antal andra länder ville berätta om den kommande lanseringen.

Att något stort är på gång från Umeå är helt klart.

Här nedan är trailern av Unravel inför världslanseringen.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.