Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Nu siktar startups mot rymden

Nu lanseras Sveriges första rymdinkubator. Syftet är att fånga upp och utveckla affärsidéer och startups som siktar mot rymdindustrin.

Inte minst för norra Sverige är detta en intressant utveckling och därför finnas också Arctic Business Incubator, med kontor i Luleå och Skellefteå, med på resan.

På tisdag den 9 februari sker lanseringen samtidigt i de tre företagsinkubatorerna. Är du inte på plats så går det att följa invigningen via webben.

– Det är fantastiskt spännande få vara med och skapa Sveriges första startupsatsning för rymden. Vi har en mycket spännande utveckling i vår region inom rymdsektorn och detta ligger med rymdsatsningar i regionen och den forskning och utbildning som Luleå Tekniska Universitet bedriver, säger Jens Lundström vd ABI i ett pressmeddelande.

Arctic Business Incubator i Luleå, Uppsala Innovation Centre och Innovatum i Trollhättan har på uppdrag av ESA och Rymdstyrelsen startat rymdinkubatorn ESA-BIC Sweden. Det är en satsning för hela Sverige som ska skapa nya bolag, som med framtagen rymdteknologi kan användas både gentemot rymdindustrin men också för företag med en civil marknad.

Huvudman gentemot ESA är Arctic Business Incubator i Luleå som tillsammans med Uppsala Innovation Centre och Innovatum i Trollhättan skall stödja 40 startups över en 5-årsperiod. Dessa startup bolag kommer förutom rådgivning, tillgång till industri- och ESA experter och allt som en inkubator erbjuder, erhålla 50 000 Euro för utveckling av nya produkter och tjänster. I nuläget finns det totalt elva rymdinkubatorer (ESA BICs) inom ESAs medlemsländer.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.