Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Umeå möter upp och värvar fler till IT

Mer än 20 av Umeås IT-företag åker idag den 10 februari till Berns i Stockholm för att träffa utflyttade Umeåbor, tidigare Umeåstudenter och andra som kan vara intresserade av att flytta norrut. Arrangemanget kallas Umeå möter upp och har också tidigare år genomförts med positiva resultat.

Flera undersökningar har visat att behovet av IT-medarbetare är mycket stort i Umeå. Upp mot 1150 nya kan behöva anställas, menade IT-företagen själva i en undersökning.

Att få utflyttade Umeåbor och andra att söka sig till Umeå är därför högt prioriterat. Det gäller både mindre bolag som söker fler till sina team och större väl etablerade företag.

– Vi behöver hitta fler erfarna. Vi hoppas att Umeå möter upp kan hjälpa oss fånga upp någon som kanske skaffat sig erfarenhet men nu är sugen på att flytta upp till Umeå, säger Martin Wiklund, vd och grundare av Sportswik, ett av företagen som finns på plats ikväll när Umeå möter upp arrangeras på Berns.

Sportswik160124_03

Sportswik är ett av över 20 företag från Umeå som åker till Stockholm för att värva fler medarbetare. Från vänster Martin Wiklund, Fredrik Bäckman och Stefan Dahlqvist. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.